Ovaj blog je zamišljen kao mesto na kojem učenici mogu pronaći zadatke sa uputstvima za rešavanje koje će im biti dobrodošlo prilikom savlađivanja školskog gradiva u gimnaziji.

Matematiku ćete moći više da cenite i da je zavolite jedino ako nešto konkretno iz nje naučite. Najbolji način učenja matematike ja redovno posvećivanje dovoljno pažnje njenim problemima posle nastave. Drugim rečima, radu domaćeg zadatka. Ne mora svaki domaći zadatak da se sastoji samo iz ispisivanja rešenja zadataka u svesci. Neki domaći se mogu uraditi i na računaru, a neki put se može izvesti i neki praktičan rad. Ovaj blog će biti mesto na kojem se predlaže na koje sve načine možete vreme posle škole provesti u učenju matematike.

Malo ko voli da radi domaće zadatke, međutim, neki put je učenicima domaći težak najviše zato što nemaju vremena da ga urade u predviđenom roku. Kasnije taj neurađeni domaći prosto zaborave. Na ovom mestu će između ostalog moći da pronađu zadatke na koje su zaboravili ili da pronađu neke zadatke slične njima.

Za sve učenike iz gimnazije „Živorad Janković“ važiće da nove zadatke, koji su na blogu postavljeni (trenutno) bez rešenja, mogu rešavati i slati svoja rešenja na mejl visnjadimic@gmail.com ili ih doneti u školu, za šta će dobijati nagradne poene u skladu sa dosadašnjim dogovorom o bodovnom sistemu.

Na sam sadržaj bloga i tipove zadatka koje ću postovati možete uticati i vi. Sve domaće zadatke iz matematike koji vam predstavljaju problem možete poslati meni na pomenuti imejl.  Takođe, ukoliko imate neki predlog, odnosno pitanje na bilo koji način vezano za nastavu matematike, pišite.

Advertisements